20160908
Här kommer receptet på morotssoppan och tapenaden som serverades på "Soppslöjden" förra veckan.

Soppa
till 4 personer:
600 gram morötter
1 dl röda linser
2 msk riven ingefära
2 pressade apelsiner
1 stor gul lök
8-10 dl grönsaksbuljong
2 dl creme fraiche

Fräs alla ingredienser i lite olja, häll på buljongen och låt koka 15-20 minuter. Mixa soppan och ha i creme fraiche. Lägg i lite sambal oelek eller chiliflakes om du vill få lite styrka på soppan. Servera med rostade pumpafrön, creme fraiche, persilja eller något annat grönt. Gott!

Tapenade
blir ca 2 dl
2 dl svarta oliver, gärna kalamata
1 msk kapris
1-2 krossade vitlöksklyftor
2 marinerade tomater
1 tsk ljus söt senap
2 msk olivolja

Kärna ur oliverna. Mixa alla ingredienser i en matberedare utom oljan. 
Tillsätt oljan under fortsatt mixning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar